Contact Gegevens:    T: 0229 – 26 86 70    M: 06 – 28 16 12 04    E: acupunctuurcentrum@tele2.nl

Vraag & antwoord

Heeft u vragen en staat deze vraag niet op deze pagina? Dan kunnen wij u het best telefonisch of tijdens het gratis kennismaken gesprek antwoord geven. Tijdens dit gesprek kan voor u uitgezocht worden welke therapie of combinatie van therapieën het best bij u past. Voor afspraken in Hoorn of Purmerend kunt u ons bereiken van maandag tot en met zaterdag tussen 9:30 uur en 18:00 uur.

Openingstijden

Maandag


Dinsdag


Woensdag


Donderdag


Vrijdag


Zaterdagen Zondag

09:00-20:30


09:00-20:30


09:00–18:00


09:00–17:00


09:00–15:00


Gesloten

Kan iedereen met acupunctuur behandeld worden?

Het antwoord hierop is ja. Alleen bij kinderen onder de 10 jaar zullen wij in het algemeen niet zo gauw naalden gebruiken. Toch kan hier wel hulp geboden worden door bepaalde acupunctuurpunten te masseren. (Tui Na massage)

Moet ik bij een acupunctuurbehandeling stoppen met de normale medicijnen?

Nee. Het is absoluut af te raden om te stoppen met medicijnen zonder overleg met deskundigen. Het gebruik ervan hoeft overigens ook geen belemmering te zijn voor acupunctuurbehandelingen. In het algemeen geldt wel, dat het innemen van meer verschillende medicijnen een remmende factor voor de genezing kan vormen.

Met hoeveel behandelingen ben ik van mijn klachten af?

Dit is afhankelijk van de klacht en hoe lang deze al aanwezig is. Meestal is er tussen de drie en zes behandelingen een duidelijke verbetering of een totale verbetering te zien. Lichte rokers bijvoorbeeld worden met één tot drie behandelingen geholpen, zware rokers hebben meestal meer behandelingen nodig.

Soms is de persoonsenergie zo zwak dat deze eerst versterkt moet worden om met succes de hoofdklacht te kunnen behandelen.

Zijn de naalden gesteriliseerd?

Wij maken uitsluitend gebruik van gesteriliseerde naalden die voor éénmalig gebruik bedoeld zijn. Dat wil zeggen dat er per consult iedere keer nieuwe naalden gebruikt worden en deze na afloop van iedere behandeling in een hiervoor bestemd bakje weggegooid worden.

Ik ben bang voor naalden. Is acupunctuur pijnlijk?

Nee… veel mensen hebben het idee dat een behandeling met acupunctuur pijnlijk is maar deze angst duurt tot aan het begin van de eerste behandeling. De acupunctuur naalden zijn niet hol en hierdoor zeer dun. Het inbrengen van deze op de meeste punten is pijnloos, bij sommige punten voelt men een klein prikje die geleidelijk minder wordt en binnen 2 á 4 seconden verdwenen is. Voor mensen die naalden fobie hebben en voor kinderen gebruiken we Laser Acupunctuur.

Wat moet men doen of laten voor een acupunctuurbehandeling?

Belangrijk is dat men op tijd aanwezig is. Hierdoor is men niet gehaast en/of vermoeid als de acupuncturist met zijn behandeling begint. Vrouwen die in de menstruatieperiode zijn moeten de acupuncturist hiervan op de hoogte stellen. De behandeling hoeft hiervoor niet onderbroken te worden. Het is beter niet met een volle maag behandeld te worden, evenmin als met een volle blaas. Ook is het aan te bevelen om zware lichamelijke of geestelijke inspanning kort voor of na een behandeling te vermijden. Door gemakkelijke kleding te dragen (geen strakke, maar wijde kleding) worden de te behandelende plekken makkelijk bloot gemaakt zonder dat men zich geheel hoeft uit te kleden.

Dit geldt ook voor massage

Hoe herken ik een goede acupuncturist?

Deze moet aangesloten zijn bij één of meerdere beroepsverenigingen. Op de folder maar vooral bij de ingang van de praktijk moet vermeld staan bij welke vereniging de therapeut aangesloten is. De beroepsvereniging stelt kwaliteitseisen aan haar leden, wat betreft hygiëne voor, tijdens en na de behandeling, uw privacy en de vereiste scholing en de verplichte bijscholing.

Bij welke beroepsverenigingen zijn de therapeuten van Acupunctuurcentrum Hoorn aangesloten?

Wij zijn aangesloten bij NWP en ZHONG

Interesse of vragen met betrekking tot mijn diensten?