Contact Gegevens:    M: 06 – 28 16 12 04    E: mail@acupunctuurcentrum-hoorn.nl

Cosmetische acupunctuur

Vijf tot tien jaar jonger, zonder cosmetische chirurgie of Botox!

Acupunctuur, een van de oudste geneeswijzen van de mensheid, wordt niet alleen voor allerlei kwalen en pijnen ingezet, maar ook ter bestrijding van rimpels, groeven, kraaienpootjes, dubbele kin, ouderdomsplekken, oogwallen, versteviging van borsten en ander cosmetisch ongerief.

 

In gemiddeld twaalf sessies wordt er op verschillende punten op het gezicht en lichaam ragfijne naaldjes gezet. Gedurende de behandeling worden ook diverse gezichtsmassages gegeven. Al vanaf de eerste behandeling is er een merkbaar resultaat, na iedere behandeling voelt men zich herboren. Na 12 behandelingen ziet men er 5 á 10 jaar jonger uit.

 

Deze vorm van acupunctuur zou ten tijde van het Chinese keizerrijk populair zijn geweest onder de hofdames en concubines van de keizer.

 

Beroemdheden zoals Madonna, Gwyneth Paltrow en Cher liggen elke week een klein uurtje op een bed met wat naalden in hun enkels, armen, borstkas en het gezicht om een strakkere huid te krijgen. In sommige media leest men dat in de Verenigde Staten Botox een concurrent heeft gekregen. Steeds meer Amerikanen kiezen ervoor om via acupunctuur de rimpels in hun gezicht te behandelen. ‘Facial acupuncture’ is het helemaal onder Hollywood’s sterren. Niks geen Botox-praktijken meer waar je een permanente verbaasde blik aan overhoudt, bovendien is het nog gezonder ook. Cosmetische acupunctuur is de laatste jaren sterk in opmars in de V.S., maar ook in Canada, Australië, Zwitserland en Engeland. In die landen wint cosmetische acupunctuur steeds meer aan populariteit, vooral tussen mensen die er jong en vitaal uit willen zien zonder plastische chirurgie of botox injecties, omdat ze vrezen voor deze onnatuurlijke manier van verjongen.

Behandeling

De behandeling bestaat uit twee delen en wordt specifiek gericht op het gezicht en de uitstraling, maar zonder de gezondheid van de totale mens uit het oog te verliezen. Volgens de Chinese geneeskunst wordt een mooie uitstraling bereikt zodra het gehele lichaam goed in balans is. De Chinezen kennen de verdeling tussen lichaam en ziel niet; voor hen zijn het lichaam, de emoties en de gedachten samen één geheel.

 

Bij de behandeling worden de naalden zo gezet dat rimpels en wallen onder de ogen duidelijk minder worden en de gezondheid in balans wordt gebracht.

 

Daarnaast geven we adviezen om zelf ook wat te kunnen doen om u jong en gezond te blijven voelen, zoals onder andere voedings- en bewegingsvoorschriften, zelfmassage en oefeningen vanuit de Chinese Yoga (de Qigong).

 

De holistische aanpak van cosmetische acupunctuur en het aanpassen van een bepaalde levensstijl richt zich op het versterken van de Qi (levenskracht) in het gezicht en in het gehele lichaam.

 

Cosmetische acupunctuur stimuleert de collageen aanmaak en remt het verouderingsproces.Collageen is het hoofdbestanddeel in het bindweefsel in de huid en verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit. Naar mate men ouder wordt verzwakt ongemerkt het bindweefsel in de huid, hierdoor verliest de huid langzaam zijn elasticiteit, stevigheid en daardoor ook de frisheid van een jonge huid.

Voordelen op een rij:

– anti rimpelbehandeling en facelift op natuurlijke wijze;
– geen bijwerkingen: het is niet schadelijk voor de gezondheid, in tegendeel, bijvoorbeeld als iemand vaak last heeft van migraine, wordt hier tijdens de cosmetische behandeling ook aandacht aan besteed en deze klachten worden ook behandeld;
– de hormoonhuishouding komt in balans , menstruatie- en overgangsklachten verminderen of verdwijnen;
– afremming van het verouderingsproces door het stimuleren van de collageenproductie verbeter de bloedcirculatie en metabolisme;
– gezonde huidskleur;
– geen vervormingen op den duur van het uiterlijk;
– goedkoper dan andere methoden van verjongen;
– binnen 12 behandelingen een vijf à tien jaar jonger uiterlijk;
– het eindresultaat is veel natuurlijker, men raakt de mimiek niet kwijt, men ziet er jonger en frisser uit, maar voelt zich ook jonger, wordt minder vaak ziek.

 

Artikel over cosmetische acupunctuur
Artikel Telegraph.co.uk – Madonna gebruikt Cosmetische Acupunctuur