boek

HEALTHY CHILDREN HAPPY PARENTS

Graciano Cabrita da Palma heeft altijd interesse gehad in de vraag hoe het menselijk lichaam zichzelf op natuurlijke wijze onderhoudt en heelt. Achttien jaar geleden, toen zijn oudste dochter werd geboren, besloot hij traditionele Chinese geneeskunde te gaan studeren. Al snel leerde hij over acupressuur en begon hij het geleerde in praktijk te brengen op zijn dochter, met wonderlijke resultaten. Twee jaar later herhaalde dit zich na de geboorte van zijn jongste dochter. De kinderen werden minder vaak ziek dan andere kinderen in de omgeving en áls ze ziek werden, herstelden ze veel sneller. In 2000, na vijf jaar studie, opende Graciano een praktijk als traditioneel Chinees therapeut. Zijn eerste patiënten waren volwassenen, maar na enige tijd namen zij hun kinderen mee voor behandeling. Toen Graciano de kinderen behandelde, gaf hij hun ouders huiswerk mee: hij leerde de ouders hoe zij de acupressuurpunten van hun kinderen moesten masseren, zodat ze de behandeling thuis konden voortzetten. Daarnaast overtuigde hij hen van het belang van goede, gezonde voeding. Het resultaat? Healthy Children Happy Parents!

Met inmiddels veertien jaar ervaring op zak ontwikkelde Graciano een methode voor ouders: een methode die acupressuur combineert met gezonde voeding. De methode is veilig, ook in combinatie met andere therapieën, maar kan die therapieën niet vervangen.

Voor ouders die meer willen leren over acupressuur en de praktische uitvoering ervan, organiseert Graciano graag workshops, ook om andere ouders te inspireren. De focus van deze workshops ligt op het beantwoorden van vragen over de informatie in dit boek, het verbeteren van de resultaten van thuisbehandeling en het helpen beoordelen wanneer acupressuur een kind kan helpen. Tijdens de workshops leren de ouders bovendien meer over de praktische mogelijkheden van traditionele Chinese geneeskunde. Graciano deelt met plezier zijn ervaring en kennis over de combinatie van acupressuur en voedselinname.

Auteur: Graciano Cabrita da Palma
Oorspronkelijke titel: Healthy Children Happy Parents
Taal: Engels
ISBN: 978-1-77204-212-2
Categorie: Gezondheid en Fitness

Nawoord

Onze beschaving is een nieuwe eeuw ingegaan. Het gedrag van ouders verandert over de jaren en dat heeft weer invloed op het gedrag van hun kinderen. Vooruitgang in technologie, voor steeds meer mensen in alle uithoeken van de wereld bereikbaar, gaat hand in hand met de ontdekking van nieuwe ziektes en kwalen. Onze gezondheid en vooral die van onze kinderen wordt uitgedaagd door de veranderingen om ons heen. Sommige veranderingen brengen verkeerde gewoontes met zich mee die in het begin nog gemakkelijk terug te draaien zijn. Toch is de realiteit dat kinderen tegenwoordig veel kwalen hebben die te herleiden zijn op die technische vooruitgang. Problemen met stress, ADHD, depressie, slapeloosheid, orgaanlijden, diabetes, astma en diverse huidproblemen. Of klachten als de recent opduikende ‘tablet-nek’. Ik denk dat wij, de ouders, veel kunnen doen om balans te brengen in het leven van onze kinderen. We kunnen hen helpen mee te leren bewegen met de snel veranderende wereld om ons heen, met zo min mogelijk gezondheidsklachten.

‘Healthy Children Happy Parents biedt handvatten die iedere ouder thuis kan gebruiken om gezondheidsproblemen bij een kind te verminderen, verhelpen of voorkomen. Ook in combinatie met andere therapieën en conventionele geneeskunde. Als vader en professioneel therapeut deel ik de basisgeheimen van acupressuur met u, gecombineerd met gezonde voeding. Toepassing van deze methode, die 100% vrij is van bijwerking, zal de gezondheid van uw kind absoluut verbeteren. Tien procent van de opbrengst van ‘Healthy Children Happy Parents’ gaat naar ‘Wings of Support’, zodat u door de aanschaf van dit boek niet alleen bijdraagt aan de gezondheid van uw eigen kinderen, maar aan de levens van kinderen in grote delen van de wereld.