Contact Gegevens:    M: 06 – 28 16 12 04    E: mail@acupunctuurcentrum-hoorn.nl

Qi Gong workshop van 3 uur.

NIEUW OOK ONLINE

Wilt u; de schade van dagelijkse negatieve stress uit uw lichaam en geest leren te verlichten?

Wilt u; zich energieker voelen en dit ook gaan uitstralen?

Wilt u; zich dagelijks fit en jonger gaan voelen en meer van het leven gaan genieten?

Wilt u: thuis online Qi Gong lessen te leren?

 

Miljoenen mensen, waaronder ik zelf, die regelmatig Qi gong beoefen, ervaren deze en veel meer positieve veranderingen. Doe ook mee en ervaar zelf de positieve werking van Qi Gong.

Qi Gong oefeningen  zijn anders dan bij de reguliere sporten, waarbij men intensieve spierkracht gebruikt.
Qi Gong oefeningen zijn simpele en soepele bewegingen. Hierbij ligt de focus op de herstellen van onze sympathische (yang) en parasympathische (yin) functies van ons onwillekeurig zenuwstelsel.
Preventief Qi Gong  beoefenen brengt harmonie in ons sympathisch (yang)en parasympathisch (yin) systeem. Dit geeft een boost in het afweermechanisme van ons lichaam.

Qi Gong deel 1 / gevorderden / kosten

Qi Gong workshop 1 bestaat uit oefeningen die helpen:
– te ontspannen om beter te slapen en rust te houden bij stress momenten.
– zelf massage van acupunctuur punten, die helpen tegen hoofdpijn, en stress.
– Basis EFT tapen van acupunctuur punten in combinaties met affirmaties.
– in contact te komen met ieders energie bron, en deze helpen te versterken.
– kort meditatie (1 minute t/m 10 minuten)
– lang meditatie (15 minute t/m 30 minuten)

 

Qi Gong workshop 2  bestaat uit:
– de negen warming-up oefeningen
– de zes staande oefeningen deze oefeningen helpen uw energie in de meridianen en organen beter te laten circuleren. Hierdoor wordt u energieker. 1 tot 3 keer per week in de ochtend, de
warming-up en de zes staande oefeningen is voldoende om energie op te bouwen voor de gehele week.

 

Tevens zullen we samen ook buiten gaan oefenen. ( deze lessen zijn gratis en niet verplicht) Tijd, dag en locatie zullen we samen met alle cursisten bespreken en
plannen we tijdens de lessen. Mocht u mee willen doen, kunt u zich aanmelden tijdens de lessen. Minimaal aantal deelnemers 4. Uiteraard gaat dit door wanneer het weer het toestaat.

 

Kosten: €35-  voor een workshop  van 3 uur in totaal.

Kosten: €35- voor een workshop van 3 uur in Totaal. ONLINE

 

Qi Gong is een soort gymnastiek afkomstig uit China waarbij de verschillende oefeningen worden uitgevoerd in combinatie met de in- en uitademhaling. Qi staat in het Chinese voor levensenergie; Gong betekent zoveel als “de kunst” of “vaardigheid”. Qi Gong kan dus vertaald worden als “het beheersen van en werken met levensenergie”.

 

Het doel van Qi Gong oefeningen is het versterken en het behouden van de individuele gezondheid en conditie. Diverse vormen van lichaamsbeweging hebben hetzelfde doel maar het verschil is dat Qi Gong oefeningen met zo min mogelijk lichamelijke inspanning worden uitgevoerd. Het regelmatig beoefenen van Qi Gong heeft een positieve invloed op zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid.

 

Elk maand wordt een workshop Qi Gong van 3 uur georganiseerd. Volgende workshop op zaterdag 03 februari 2024

De 5 stromingen

Taoïstische Qi Gong.
Deze stroming is meer dan 4000 jaar oud en heeft als doelstelling het in harmonie brengen van het mentale en fysieke lichaam. De balans tussen en eenwording van het universum en de mens. Kenmerkend is ook het streven naar een lang leven. Het is een mentale en fysieke training.

 

Boeddhistische Qi Gong
Deze stroming is meer dan 3000 jaar oud en afkomstig uit India. Doelstelling is het onthechten van alle levenskwesties om een zuivere geestelijk toestand te bereiken. De training is vooral een mentale training.

 

Confuciaanse Qi Gong
De voornaamste doelstelling is moreel gedrag. De training bestaat vooral uit stilzitten en meditatie; het is dan ook vooral een mentale training.

 

Wushu Qi Gong
Hierin onderscheidt men twee stromingen:

Zachte Qi Gong: om de innerlijke energie te versterken en te vergroten, zodat men deze energie kan gebruiken in de vechtkunst (bijvoorbeeld Taiji Quan).

Harde Qi Gong: met als doel om het hele lichaam of delen ervan zodanig te verharden, dat het fysieke incasseringsvermogen vergroot wordt.

 

Medische Qi Gong
Bepaalde vormen hiervan stammen uit de Wushu Qi Gong, andere uit de Taoïstische of Boeddhistische Qi Gong. De doelstelling is om allerlei ziektes en klachten (zowel mentaal als fysiek) te bestrijden en te voorkomen, zodat men gezond kan leven.