Contact Gegevens:    M: 06 – 28 16 12 04    E: mail@acupunctuurcentrum-hoorn.nl

Traditionele acupunctuur

Voor een acupunctuur behandeling worden zeer dunne naalden in verschillende punten op de meridianen geplaatst. Dit is de meest traditionele wijze (klassieke wijze) om acupunctuur toe te passen. Men voelt tijdens de behandeling een lichte trilling in de meridianen. Na de behandeling voelt men zich meestal heel ontspannen (dit wordt door sommigen als een slaperig gevoel beschouwd) Over het algemeen zijn er zes behandelingen nodig om een duidelijke vermindering van de klachten te ervaren of een totale verbetering. Dit hangt vooral af van de oorzaak en de ernst van de aandoening.

viagra kopen

Tot de acupunctuur behoren ook ooracupunctuur en schedelacupunctuur en wordt vaak in combinatie met moxa en cupping toegepast. Acupunctuur gebruiken wij in ons acupunctuurcentrum afzonderlijk of in combinatie met Tui Na massage en Chinese kruiden bij het behandelen van diverse aandoeningen: pijnklachten, maag- en darmklachten, astma, kortademigheid, slaapstoornissen, depressies, duizeligheid, psoriasis, acne, eczeem, gordelroos, impotentie, onvruchtbaarheid, steun bij stoppen met roken en afvallen.

Wat is oblique?

Oblique (spreek uit: obliek) betekent schuin en wordt zo genoemd, omdat het hier gaat om een acupunctuur techniek, waarbij de naald schuin gehanteerd wordt.

 

De techniek is afkomstig uit het jarenlange onderzoek van Dr. LU Ding Hou (1927), chinees arts-acupuncturist uit Bejing, die het in eerste instantie toepaste op blessures in de sportwereld. Hij breidde de techniek later uit tot een groter bereik van klachten (ook geschikt voor oudere mensen).

 

Het is een speciale en meest effectieve vorm van “triggerpoint acupunctuur”. Chronische pijn klachten zijn soms te herleiden tot chronische verkortingen van bepaalde spiergroepen. Deze zijn dan bij onderzoek bijzonder druk pijnlijk. Bij de behandeling worden de naalden “schuin” gehanteerd. Voor het opheffen van pijn is het wel de meest snelle en effectieve methode die bekend is. Door deze vorm van “naald inbreng” worden contracties (spierknopen) in het lichaam (nadat ze zijn opgespoord) als het ware licht “aangetikt”. Hierdoor keren de spier vezels direct in hun oude vorm terug.

In een paar seconden

De techniek van Dr. Lu gebruik ik in mijn praktijk met veel succes in combinatie met de klassieke acupunctuur.

 

Chronische of acute pijnlijke spier klachten en blessures zijn in een paar seconden te verhelpen. Dat klinkt misschien onwaarschijnlijk. Niet alleen de spanning in de spier verdwijnt onmiddellijk, maar ook de pijn! Beter nog, dezelfde klacht komt niet meer terug. Dit komt, omdat de spieren na de korte behandeling hun normale lengte weer aannemen, met als gevolg, dat de spanning op bepaalde skelet delen afneemt. De mobiliteit neemt toe, of wordt weer normaal. Een scheve heup, ongelijke schouders, been lengte verschil of scheve wervels kunnen hierdoor weer worden gecorrigeerd (denk bv aan bepaalde vormen van scoliose).

 

Snellere resultaten kunnen nu worden verkregen met o.a. Whiplashes, RSI-klachten, tennisarm, bursitis (pijnlijke schouderklachten), rugklachten en diverse soorten (sport) blessures. Ook fybromyalgie patiënten hebben tot nu toe veel baat gehad van deze methode van werken. (zie ook de voorbeeld foto’s in de rubriek NEK EN SCHOUDERS).

De pijn verdwijnt en de mobiliteit van de gewrichten herstelt zich meestal onmiddelijk, en dat in 2 tot 5 behandelingen. Onderstaande foto’s zijn de resultaten van klinisch onderzoek van Dr. LU, c.s. met behulp van een elektronen microscoop.

Wat gebeurt er precies?

Spier blessures zijn klachten die over het algemeen vaak voorkomen, maar niet altijd door de westerse geneeskunde als zodanig worden herkend. Onderzoek wees uit, dat van alle rugklachten, zeker de helft voortkomt uit zgn. spierblessures.

 

Bij dit soort pijnen, wordt er doorgaans doorverwezen naar Chiropracticus, Ostheopaat, neuroloog of uiteindelijk de fysiotherapeut. De hierachter liggende gedachte is, dat de waargenomen pijnklachten mogelijk te maken kunnen hebben met botten, gewrichten, zenuwstelsel (neurologische aandoening), of spieren. In het laatste geval werkt de fysiotherapeut via massage op een betere doorbloeding van de spieren en/of de plek waar zich de pijn bevindt.

Dit alles kan vaak het begin zijn van een lange weg… De techniek van de Oblique Acupunctuur biedt hierin een snelle en doeltreffende oplossing om de in het lichaam verzamelde contracties of “knopen” er weer uit te halen.

Klinische en experimentele studies hebben in de loop der jaren uitgewezen dat:

  • de eiwit structuur in de spiervezels zich onmiddelijk na de behandeling herstelt.
  • de functie van de spier zich herstelt.
  • de pijn onmiddelijk, na enkele seconden (!!!) is verdwenen.
  • het herstel van de spier functie blijvend van aard is. Kortom: pijnlijke spiervezels worden direct zachter, de pijn verdwijnt en de functie herstelt zich. Dit is te zien op de 2 onderstaande foto’s.

Ten aanzien van rugklachten:

Het bekken vormt de basis waar de wervelkolom op rust en draagt het lichaamsgewicht. Het bekken bestaat uit een centraal driehoekig gedeelte (het heiligbeen) dat een gewricht vormt aan weerszijden met de twee heupbeenderen. Deze gewrichten worden door sterke banden bij elkaar gehouden. Dit worden de Sacro-Iliacale gewrichten (SI-gewrichten) genoemd.

 

De SI-gewrichten zijn een veel voorkomende bron van pijnklachten. Er zijn meerdere oorzaken voor problemen in het bekken.

 

Een van de belangrijkste oorzaken van de lumbale (lage) rugklachten is te vinden in de bilspieren (!!!).