Contact Gegevens:    M: 06 – 28 16 12 04    E: mail@acupunctuurcentrum-hoorn.nl

Tui na massage

Bij deze behandeling worden de naalden vervangen door de vingers, handpalmen en ellebogen.

Tui Na is dus een vorm van acupunctuur zonder naalden en is een combinatie van acupressuur en manipulatietechnieken langs de meridianen, pezen, spieren en gewrichten. Deze vorm van massage zorgt dat de energiebanen in het lichaam gestimuleerd worden, blokkades opgeheven en de doorbloeding verbeterd wordt.

 

Hierdoor functioneren de organen beter en kan het lichaam ontspannen.

 

Tijdens een behandeling van Tui Na wordt bijna nooit gebruik gemaakt van crèmes of oliën, hierdoor kan de behandeling over dunne kleding plaatsvinden.

 

Tui Na gebruiken wij afzonderlijk of in combinatie met acupunctuur en Chinese kruiden bij het behandelen van diverse aandoeningen : pijnklachten aan hoofd, nek, ledematen, hernia, RSI, stijfheid, maag- en darmklachten, astma, kortademigheid, depressies, duizeligheid, vermoeidheid.

Boek-130x196

Graciano heeft het boek Healthy Children Happy Parents geschreven. Het boek biedt handvatten die iedere ouder thuis kan gebruiken om gezondheidsproblemen bij een kind te verminderen, verhelpen of voorkomen.

Meer informatie »

Tui Na massage voor kinderen

Voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 13 jaar zijn er aangepaste Tui Na handgrepen ontwikkeld, waardoor de meeste inwendige en uitwendige kinderziektes goed te behandelen zijn.

 

Voor iedere klacht zal er een combinatie van punten geselecteerd en behandeld worden. Tijdens de behandeling moet één of beide ouders/verzorgers aanwezig zijn: aan hen worden een aantal punten en handgrepen geleerd om thuis dagelijks toe te passen. Dit is zeer belangrijk om de genezing te versnellen.

 

Tui Na bij kinderen gebruiken wij afzonderlijk of in combinatie met Chinese kruiden bij het behandelen van o.a.: pijnklachten, stijfheid, maag- en darmklachten, geen eetlust, astma, verkoudheid, vermoeidheid, bedplassen, enz…

 

Huidklachten bij kinderen worden bij ons met kruiden behandeld. (psoriasis, acne, eczeem)