Acupunctuur in Hoorn en Purmerend

Acupunctuur is een veilige, zachte en betrouwbare behandeling die de natuurlijke energiestroom en balans van uw lichaam helpt herstellen. Acupunctuurcentrum Hoorn is gespecialiseerd in acupunctuur en kunnen een breed scala aan acute en chronische aandoeningen behandelen, waaronder:

  • Hoofdpijn
  • Rugpijn
  • Nekpijn
  • Gewrichtspijn en meer

Acupunctuur helpt u bij het verlichten en verminderen van de lichamelijke en geestelijke klachten.

Acupunctuur helpt bij het balanceren van het lichaam, zodat het lichaam zichzelf op een natuurlijke wijze kan herstellen. Het is een behandelmethode die zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde vindt. Met als doel: het zorgen voor een optimale doorstroming, zowel van vloeistoffen als energiestromen. Directe vermindering van pijnklachten, herstel van beschadigd weefsel, een optimale doorstroming en een verbetering van de gemoedstoestand als resultaat.

Het ontstaan van Acupunctuur

Acupunctuur is ontstaan uit de traditionele Chinese geneeskunde, gebaseerd op een oude filosofie die het lichaam beschrijft in termen van twee tegengestelde krachten: yin en yang. Wanneer deze krachten in balans zijn, is het lichaam gezond. Acupunctuurtherapie kan geblokkeerde energie in het lichaam loslaten en de functie stimuleren, waardoor de natuurlijke genezingsreactie van het lichaam door middel van verschillende fysiologische systemen wordt opgewekt.

Modern onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur effecten heeft op het zenuwstelsel, het endocriene en immuunsysteem, het hart- en vaatstelsel en het spijsverteringsstelsel.

Door het stimuleren van de verschillende systemen van het lichaam, kan acupunctuur helpen bij het oplossen van pijn, en het verbeteren van de slaap, de spijsvertering en het gevoel van welzijn.

Bij Acupunctuurcentrum Hoorn krijgt u de aandacht die u verdient. Persoonlijke aandacht voor u als individu. Dankzij kennis van zaken, meer dan 22 jaar ervaring en een warme uitstraling voelt u zich direct welkom in onze moderne praktijk. Bij Acupunctuurcentrum Hoorn behandelen wij diverse problemen door middel van acupunctuur.

Neem dan contact met ons op.

Acupunctuur voor rugpijn en artrose

Heeft u last van uw rug wanneer u loopt, zit of staat? Dat kan enorm vervelend zijn! Rugpijn wordt vaak ervaren als één van de vervelendste klachten. Rugpijn kan voorkomen in de onderrug, het midden van de rug maar ook in de bovenrug, waar het overvloeit naar nekpijn. Dankzij acupunctuur kunnen klachten genezen, verlichten maar gelukkig ook voorkomen worden. Ook in het geval van artrose is een acupunctuurbehandeling raadzaam. Geen bijwerkingen, in tegendeel tot pijnstillers en/of medicatie. Acupunctuur werkt vaak zelfs beter bij artrose dan pijnstillers of andere medicatie. Klachten als pijn en ontstekingen die met artrose te maken hebben, kunt u tegengaan met een acupunctuur behandeling. Wist u dat acupunctuur deels wordt vergoed door de zorgverzekeraar?

Acupunctuur bij spierenpijn of gewrichtspijn

Heeft u veel last van spieren en gewrichten en weet u niet precies wat de oorzaak is? Laten we beginnen bij het begin. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. De oorzaak van de klachten kan overal mee te maken hebben. Teveel lichamelijke spanning maar ook mentale spanning kan een rol spelen. Helaas worden spier- en gewrichtspijn vaak onderschat. Dat terwijl óók deze pijnsoorten een oorzaak kunnen zijn voor andere aandoeningen. Stijfheid of pijn in gewrichten is veelvoorkomend. Middels acupunctuur kunt u ervoor zorgen dat u de pijn verlicht of zelfs geneest. Wanneer genezing (bijvoorbeeld bij chronische klachten) niet mogelijk is, voorkomt acupunctuur dat de klachten toenemen.

Bij Acupunctuurcentrum Hoorn krijgt u de aandacht die u verdient. Persoonlijke aandacht voor u als individu. Dankzij kennis van zaken, meer dan 22 jaar ervaring en een warme uitstraling voelt u zich direct welkom in onze moderne praktijk.

Heeft u vragen vooraf of bent u benieuwd wat acupunctuur in uw situatie kan betekenen?

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Acupunctuur is geheel pijnloos. Ook zijn er geen nare bijwerkingen verbonden aan een acupunctuurbehandeling.

In tegenstelling tot medicatie, waarbij bijwerkingen geregeld voorkomen. Door het herstellen van de energiestromen worden energieblokkades verwijderd en wordt de balans in de lichaamseigen stoffen hersteld. Acupunctuur is gebaseerd op het uitgangspunt dat een blokkade of verstoring in de stroom van de levensenergie van het lichaam, gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Specifieke acupunctuurpunten in uw lichaam worden behandel met dunne naalden om de energiestroom te herstellen, om de lichaamsenergie in balans te brengen, om genezing te stimuleren en om de ontspanning te bevorderen.

Bij ons kunt u ook terecht voor cosmetische acupunctuur.
Deze unieke behandeling, bevordert de gezondheid van uw huid van binnen uit. Onze huid is een spiegel van onze inwendige gezondheid. Iedereen die deze behandeling ondergaat, ziet dat rimpels en ouderdomsvlekken verminderen en de huidelasticiteit verbetert. Deze resultaten ontstaan omdat, cosmetische acupunctuur onze eigen collageen op een natuurlijk manieren helpt stimuleren. Wilt u er vijf tot tien jaar jonger uitzien, zonder botox en plastische chirurgie? Neem dan contact op met ons.

Acupunctuur voor mentale problemen

Slaapt u slecht, bent u ongerust, depressief of bent u regelmatig nerveus? De oorzaak kan overal liggen, denk aan stress, hormonale invloed of zelfs aanleg. Soms zijn de klachten tijdelijk, soms houden de klachten langer aan. Belangrijk is om bij de basis te blijven, de kern. Beter in balans worden, dat is het doel. Angst, stress en milde depressie kunnen middels acupunctuur verlicht of verholpen worden, en dat geheel pijnloos.

Door het herstellen van de energiestromen worden energieblokkades verwijderd en wordt de balans in de lichaamseigen stoffen hersteld. Het resultaat? Dat u zich een stuk beter voelt. Al na een paar behandelingen.

Acupunctuur bij vermoeidheid, migraine en hoofdpijn

Slaapt u slecht, heeft u regelmatig last van hoofdpijn of migraine? In de meeste gevallen zijn deze klachten goed te behandelen door middel van acupunctuur. De oorzaken van vermoeidheid, migraine en hoofdpijn zijn vaak terug te voeren naar mentale spanning en lichamelijke spanning. Herkent u dit? Als u veel werkt, een druk leven heeft en in het algemeen veel stress overhoudt aan uw levensstijl, kan vermoeidheid, migraine en hoofdpijn optreden.

Het goede nieuws is dat deze klachten kunnen verlicht worden dankzij acupunctuur. Het is namelijk goed voor te stellen dat u niet afhankelijk wilt zijn van paracetamol of ibuprofen. Een acupunctuurbehandeling is geheel pijnloos, ook zijn er geen bijwerkingen of neveneffecten!

Wist u dat acupunctuur deels wordt vergoed door de zorgverzekeraar?

Wilt u een afspraak maken op een moment dat het u goed uitkomt? Dat kan, u kunt uw eigen behandelmethode en behandelmoment kiezen. Heeft u vragen vooraf of bent u benieuwd wat acupunctuur in uw situatie kan betekenen? Neem dan gerust contact op.

Acupunctuur is zeer effectief bij menstruatie klachten en bevorderend voor en tijdens de zwangerschap.

Er zijn verschillende factoren die bij kunnen dragen aan gynaecologische klachten. Roken, stress, voeding en anticonceptie. Acupunctuur is voornamelijk krachtig bij Gynaecologische klachten omdat het een natuurlijke behandelvorm is. Geen neveneffecten of bijwerkingen. Een acupunctuurbehandeling is zowel tijdens de zwangerschap maar ook na de zwangerschap vaak een uitkomst. Middels acupunctuur worden stagnaties gedeblokkeerd waardoor de natuurlijke circulatie opnieuw op gang wordt gebracht. Voor welke klachten is acupunctuur een uitkomst? Denk hierbij aan zwangerschapsmisselijkheid, endometriose, pijn tijdens de menstruatie, menopauze klachten en premenstrueel syndroom.

 

Acupunctuur bij maag- en darmklachten

Maag- en darmklachten zijn veelvoorkomend. Eén op de drie mensen heeft regelmatig last van maag en/of darmen. De belangrijkste oorzaken zijn roken, stress, onregelmatig eten, ongezond eten, teveel alcohol drinken. Als u last heeft van uw maag of darmen, kan acupunctuur de uitkomst bieden.

Problemen met de spijsvertering komen vaak voor en vaak is acupunctuur een behandeling die écht uitkomst biedt. Wist u dat acupunctuur geheel pijnloos is? Ook zijn er geen nare bijwerkingen verbonden aan een acupunctuurbehandeling. In tegenstelling tot medicatie, waarbij bijwerkingen geregeld voorkomen.

Alle acupunctuurbehandelingen zijn op maat samengesteld om de onderliggende factoren van uw problemen aan te pakken.
Wilt u meer persoonlijk advies of informatie?

Bel ons