Acupunctuur bij spierenpijn of gewrichtspijn

Heeft u veel last van spieren en gewrichten en weet u niet precies wat de oorzaak is? Laten we beginnen bij het begin. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. De oorzaak van de klachten kan overal mee te maken hebben. Teveel lichamelijke spanning maar ook mentale spanning kan een rol spelen. Helaas worden spier- en gewrichtspijn vaak onderschat. Dat terwijl óók deze pijnsoorten een oorzaak kunnen zijn voor andere aandoeningen. Stijfheid of pijn in gewrichten is veelvoorkomend. Middels acupunctuur kunt u ervoor zorgen dat u de pijn verlicht of zelfs geneest. Wanneer genezing (bijvoorbeeld bij chronische klachten) niet mogelijk is, voorkomt acupunctuur dat de klachten toenemen.

Acupunctuur in Hoorn en Purmerend

Acupunctuur is een veilige, zachte en betrouwbare behandeling die de natuurlijke energiestroom en balans van uw lichaam helpt herstellen. Acupunctuurcentrum Hoorn is gespecialiseerd in acupunctuur en kunnen een breed scala aan acute en chronische aandoeningen behandelen, waaronder:

  • Hoofdpijn
  • Rugpijn
  • Nekpijn
  • Gewrichtspijn en meer

Alle acupunctuurbehandelingen zijn op maat samengesteld om de onderliggende factoren van uw problemen aan te pakken.

 

Wat gebeurt er tijdens een acupunctuurbehandeling?

Er zijn veel vragen over acupunctuurbehandelingen en hoe deze in hun werk gaan. Begrijpelijk! Een acupunctuursessie is altijd op maat samengesteld. Om te beginnen zal uw acupuncturist vragen stellen over uw gezondheidsgeschiedenis. Vervolgens zal hij of zij de vorm, de kleur en de coating van uw tong onderzoeken, uw pols voelen en eventueel enkele aanvullende lichamelijke onderzoeken uitvoeren, afhankelijk van uw individuele gezondheidsbehoeften. Op deze manier kunnen wij u een behandelplan aanraden om uw specifieke aandoening aan te pakken.

Om te beginnen met de acupunctuurbehandeling ligt u comfortabel op een behandeltafel, terwijl nauwkeurige acupunctuurpunten worden gestimuleerd op verschillende gebieden van uw lichaam. De meeste mensen voelen geen of minimaal ongemak omdat de fijne naalden zachtjes worden geplaatst. De naalden worden meestal tussen vijf en 30 minuten vastgehouden. Tijdens en na de behandelingen geven mensen aan dat ze zich zeer ontspannen voelen. Wist u dat acupunctuur deels wordt vergoed door de zorgverzekeraar?

Acupunctuur helpt u bij het verlichten en verminderen van de lichamelijke en geestelijke klachten.

Acupunctuur helpt bij het balanceren van het lichaam, zodat het lichaam zichzelf op een natuurlijke wijze kan herstellen. Het is een behandelmethode die zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde vindt. Met als doel: het zorgen voor een optimale doorstroming, zowel van vloeistoffen als energiestromen. Directe vermindering van pijnklachten, herstel van beschadigd weefsel, een optimale doorstroming en een verbetering van de gemoedstoestand als resultaat.

Het ontstaan van Acupunctuur

Acupunctuur is ontstaan uit de traditionele Chinese geneeskunde, gebaseerd op een oude filosofie die het lichaam beschrijft in termen van twee tegengestelde krachten: yin en yang. Wanneer deze krachten in balans zijn, is het lichaam gezond. Acupunctuurtherapie kan geblokkeerde energie in het lichaam loslaten en de functie stimuleren, waardoor de natuurlijke genezingsreactie van het lichaam door middel van verschillende fysiologische systemen wordt opgewekt.

Modern onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur effecten heeft op het zenuwstelsel, het endocriene en immuunsysteem, het hart- en vaatstelsel en het spijsverteringsstelsel.

Door het stimuleren van de verschillende systemen van het lichaam, kan acupunctuur helpen bij het oplossen van pijn, en het verbeteren van de slaap, de spijsvertering en het gevoel van welzijn.

Bij Acupunctuurcentrum Purmerend krijgt u de aandacht die u verdient. Persoonlijke aandacht voor u als individu. Dankzij kennis van zaken, meer dan 22 jaar ervaring en een warme uitstraling voelt u zich direct welkom in onze moderne praktijk. Bij Acupunctuurcentrum Purmerend behandelen wij diverse problemen door middel van acupunctuur.

Neem dan contact met ons op.

Heeft u vragen vooraf of bent u benieuwd wat acupunctuur in uw situatie kan betekenen?

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Acupunctuur is geheel pijnloos. Ook zijn er geen nare bijwerkingen verbonden aan een acupunctuurbehandeling.

In tegenstelling tot medicatie, waarbij bijwerkingen geregeld voorkomen. Door het herstellen van de energiestromen worden energieblokkades verwijderd en wordt de balans in de lichaamseigen stoffen hersteld. Acupunctuur is gebaseerd op het uitgangspunt dat een blokkade of verstoring in de stroom van de levensenergie van het lichaam, gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Specifieke acupunctuurpunten in uw lichaam worden behandel met dunne naalden om de energiestroom te herstellen, om de lichaamsenergie in balans te brengen, om genezing te stimuleren en om de ontspanning te bevorderen.

Wist u dat acupunctuur deels wordt vergoed door de zorgverzekeraar?

Wilt u een afspraak maken op een moment dat het u goed uitkomt? Dat kan, u kunt uw eigen behandelmethode en behandelmoment kiezen. Heeft u vragen vooraf of bent u benieuwd wat acupunctuur in uw situatie kan betekenen? Neem dan gerust contact op.